امروز گزارشی جدید منتشر شد که جزئیاتی در مورد تراشه Tensor G5 گوگل که در سری پیکسل 10 استفاده می‌شود، به اشتراک گذاشت.

تنها چند ساعت پس از اعلام گوگل مبنی بر این‌که در تراشه‌های نسل جدیدش قرار است از معماری‌های N3E و N3P سه نانومتری شرکت TSMC استفاده کند، گزارشی مبنی بر مشخصات احتمالی تراشه Tensor G5 منتشر شد. نکته ناامیدکننده‌ای که در گزارش درج شده این است که شرکت گوگل قصد ندارد مانند اپل یا کوالکام، از هسته‌های شخصی‌سازی شده استفاده کند اما گرافیک استفاده شده، قرار است پشتیبانی از ری تریسینگ و مجازی‌سازی را داشته باشد. این دو قابلیت، مدت زیادی است که توسط رقبای گوگل در شرایط مختلف به‌کار گرفته می‌شوند.

در سال‌جاری، تراشه‌هایی همچون Dimensity 9400 از هسته Cortex-X925 ساخته شرکت ARM استفاده می‌کنند که نسبت به Cortex-X4 هم در زمینه قدرت پردازشی و هم در زمینه مصرف باتری، بهبودهایی واضح پیدا کرده است. بر طبق گزارشی از سوی یکی از خبرنگاران وبسایت Android Authority، مشخص شد که متاسفانه در تراشه Tensor G5 گوگل نیز باری دیگر از هسته Cortex-X4 استفاده می‌شود که باعث شده گوگل به طرز واضحی از رقبایش عقب بیفتد.

با‌این‌حال، نکته مثبتی نیز به چشم می‌خورد که ظاهراً گوگل، قرار است از پنج هسته Cortex-A725 و دو هسته کم مصرف Cortex-A520 استفاده کند. در نسل قبل یعنی Tensor G4 از چهار هسته Cortex-A720 استفاده شده بود. یکی از دلایلی که امکان استفاده از پنج هسته را به گوگل می‌دهد، معماری بهبود یافته تراشه‌های نسل جدیدش است. لیتوگرافی سه نانومتری به شرکت‌هایی چون کوالکام و مدیاتک اجازه داده تا هسته‌هایی با تمرکز کامل بر روی قدرت پردازشی در تراشه‌هایشان به کار بگیرند.

تراشه Tensor G5 گوگل

پس گوگل هم می‌تواند از همین مسئله به نفع خود استفاده کند. متاسفانه تنها از طریق جزئیات هسته‌ها نمی‌توانیم عملکرد Tensor G5 را تخمین بزنیم اما به لطف افزایش تعداد هسته‌های Cortex-A725، باید در زمینه پردازش چند هسته‌ای شاهد نمراتی بهتر نسبت به نسل قبل باشیم.

در زمینه گرافیک، گفته می‌شود که شرکت گوگل در تراشه Tensor G5 از شر گرافیک‌های ARM خلاص شده و این بار از شرکت Imagination Technologies کمک گرفته است. گوگل از مدل DXT-48-1536 استفاده می‌کند که با فرکانس 1.10 گیگاهرتزی فعالیت می‌کند. تفاوت واضح این گرافیک با تراشه نسل قبل این است که این بار، از مجازی سازی و ری تریسینگ نیز پشتیبانی خواهد کرد. گوگل مدت‌هاست که توجهی به بخش گیمینگ ندارد اما این مسئله، توجهی ویژه از سوی رقبا دریافت کرده پس گوگل نیز ناچار است تسلیم شود و همین روش را پیش بگیرد.

در زمینه واحد پردازشی یا TPU، گفته می‌شود که تراشه Tensor G5 گوگل موفق شده افزایشی رضایت‌بخش داشته و 14 درصد بهتر از نسل قبلی عمل کند. این تراشه، گفته می‌شود که اندازه‌ای برابر با 121 میلی‌متر مربع دارد که باعث می‌شود کمی از A18 پرو شرکت اپل بزرگ‌تر ظاهر شود. این مسئله نیز شاید نقاط قوتی برای این تراشه در پی داشته باشد اما تا به این لحظه، نمی‌توان جزئیات دقیقی در این زمینه اعلام کرد. تا به این لحظه، مطمئنیم که اضافه نشدن هسته‌های شخصی‌سازی شده به تراشه نسل جدید گوگل، آن را نسبت به رقبا عقب می‌اندازد. در نهایت، باید ببینیم تراشه نسل بعد آن، یعنی Tensor G6 چه عملکردی در این زمینه خواهد داشت.