شیائومی هر سال چند ماه بعد از معرفی دستگاههای پرچمدار خود، یک مدل اولترا را هم به آنها اضافه میکند تا بتواند با گوشیهای سامسونگ رقابت کند. مدلهای اولترا در حقیقت بهترین سختافزاری هستند که یک گوشی هوشمند میتواند داشته باشد و بسیار مورد توجه کاربران قرار میگیرند. شیائومی به عنوان سومین دستگاه اولترا، از شیائومی ۱۲S اولترا رونمایی کرد که تمرکز اصلی آن روی بخش دوربین بود و ماژول دوربین بسیار بزرگی داشت. در ادامه با بررسی شیائومی ۱۲S اولترا با ما همراه باشید.

جعبه گشایی
تجربه جعبهگشایی این دستگاه نسبت به گوشیهای گرانقیمت دیگر، بسیار کامل است. جعبه شیائومی ۱۲S اولترا مشکی رنگ است و نام دستگاه با رنگ سفید روی آن نوشته شده است. روی این جعبه همچنین لوگو لایکا هم وجود دارد که به همکاری دو شرکت برای ساخت دوربین بهتر اشاره میکند. پس از باز کردن جعبه در ابتدا با یک جعبه کوچکتر مواجه میشوید. برگههای راهنما و گارانتی دستگاه به همراه سوزن سیمکارت و قاب شفاف در این جعبه قرار دارند.
در بخش پایینتر، خود دستگاه وجود دارد که پس از برداشتن آن متوجه اندازه بسیار بزرگ ماژول دوربین خواهید شد. در بخش آخر جعبه هم آداپتور شارژر و کابل شارژ وجود دارند که میتوانند دستگاه را با توان ۶۷ وات شارژ کنند. کابل شارژ این دستگاه به دلیل توانایی بالا، ضخامت زیادی دارد و کیفیت ساخت آن بالاست. میتوان تجربه جعبهگشایی را یک تجربه تماما پرچمدار دانست زیرا تمامی لوازم مورد نیاز دستگاه به صورت عادی در جعبه قرار دارند و شما برای خرید آنها نیازی به پرداخت هزینههای اضافی ندارید.

طراحی
طراحی دستگاههای اولترا همیشه تفاوت زیادی با پرچمداران شرکتهای دیگر داشتهاند. تمرکز این سری از گوشیهای شیائومی روی سیستم دوربین است و در نسخه ۱۱ اولترا شاهد استفاده از یک ماژول بسیار بزرگ بودیم که حتی یک صفحه نمایش کوچکتر را هم در خود جای داده بود. حالا شیائومی ۱۲S اولترا این صفحه نمایش کوچک را حذف کرده اما اندازه ماژول آن تا حدودی بزرگتر شده است.
ماژول دوربین ظاهر دایرهای شکل دارد و حلقه طلایی رنگی دور آن وجود دارد که به برخی از دوربینهای قدیمیتر لایکا اشاره میکند. اما ماژول دوربین روی یک مستطیل برجسته قرار گرفته که باعث دو قسمتی شدن ماژول میشود. به دلیل قرار گرفتن لنز در بخش بالای دستگاه، شاهد هیچگونه لغزشی در حین استفاده روی سطح صاف نیستیم و در حین استفاده عمودی از دستگاه، دست شما به لنز برخورد نخواهد کرد.
زبان طراحی شیائومی ۱۲S اولترا تقاوتهای زیادی با نسل قبلی خود دارد که یکی از واضحترین آنها، طراحی قاب پشتی است. شیائومی دیگر در این دستگاه از شیشه و سرامیک در قاب پشتی استفاده نکرده و در عوض، چرم مصنوعی در آن به کار برده است. ظاهر قاب پشتی این دستگاه شباهتهایی به دوربینهای لایکا دارد و جنس چرمی، ظاهر خاصی به آن بخشیده است. از مزایای استفاده از این جنس در قاب پشتی، میتوان به جلوگیری از لیز خوردن دستگاه از دست اشاره کرد.

شیائومی ۱۲S اولترا مثل نسل قبلی خود، از گواهی IP68 پشتیبانی میکند و میتواند تا عمق ۱.۳۰ متر به مدت ۳۰ دقیقه در برابر آب مقاومت کند. ضخامت دستگاه به دلیل استفاده از چرم مصنوعی در قاب پشتی کمی بیشتر شده و به ۹.۱ میلیمتر رسیده است. این تغییر مزایای بسیار زیادی نسبت به مدلهای شیشهای و سرامیکی دارد که یکی از بزرگترین آنها، جلوگیری از ماندن اثر انگشت روی قاب پشتی است.
شیائومی ۱۲S اولترا ۲۲۵ گرم وزن دارد و ممکن است استفاده از آن برای همه مناسب نباشد. فریم دستگاه از آلومینیوم ساخته شده اما شیائومی در آن از پوشش مات استفاده کرده که برخلاف نسل قبلی، مانع ماندن اثرانگشت میشود. برای محافظت از صفحه نمایش این دستگاه از گوریلا گلس ویکتوس استفاده شده که مقاومت بالایی در برابر ضربه دارد. دوربین سلفی هم در این نسل به وسط صفحه منتقل شده که تغییر خوبی محسوب میشود.
در بخش پایین فریم شیار اسپیکر، پورت یو اس بی C، میکروفون، شیار سیمکارت و دو خط آنتن قرار گرفته است. دکمه پاور و ولوم هم به همراه دو خط آنتن در سمت راست فریم قرار گرفتهاند. در بخش بالای فریم هم شاهد خروجی اسپیکر دوم، حسگر مادون قرمز، میکروفون دوم و دو خط آنتن هستیم. همچنین در این بخش از فریم عبارت Sound By Harman kardon قرار گرفته که به تنظیم شدن اسپیکرهای دستگاه توسط این شرکت اشاره میکند. سمت چپ دستگاه هم خالیست و فقط یک خط آنتن در آن قرار دارد.

صفحه نمایش
اگر به مشخصات دستگاه نگاهی بیندازید، متوجه میشوید که صفحه نمایش این دستگاه در حقیقت همان صفحه نمایشی است که در شیائومی ۱۲ پرو و ۱۲S پرو استفاده شده بود، اما این موضوع خبر بدی محسوب نمیشود. شیائومی ۱۲S اولترا از یک پنل ۶.۷۳ اینچی امولد استفاده میکند که سقف روشنایی آن به ۱۵۰۰ نیت رسیده است. این پنل از تکنولوژی LTPO2 استفاده میکند و میتواند نرخ بروزرسانی صفحه نمایش را بسته به نیاز شما، بین ۱ تا ۱۲۰ هرتز تنظیم کند. این قابلیت به پنل اجازه میدهد تا در زمانهایی که شما به نرخ بروزرسانی بالا نیازی ندارید، با کاهش آن باعث ذخیره نیرو بیشتر شود.
صفحه نمایش ۱۲S اولترا توانایی نمایش رنگهای ۱۰ بیتی را دارد و میتواند تا ۱ میلیارد رنگ را نشان دهد. این پنل همچنین از گواهی دالبی ویژن و HDR10+ برخوردار است و نمایش رنگها در آن به بهترین نحو انجام میشود. رزولوشن صفحه نمایش به ۱۴۴۰×۳۲۰۰ پیکسل رسیده و تراکم پیکسلی ۵۲۲ پیکسل در هر اینچ دارد. تجربه استفاده از این صفحه نمایش بسیار عالیست و میتواند بهترین تصویر را برای تماشای فیلم یا بازی را به شما ارائه کند.
در بررسی شیائومی ۱۲S اولترا مشخص شد که رنگها در این پنل به خوبی نمایش داده میشوند و محتوای صفحه حتی در نور مستقیم آفتاب هم به راحتی قابل مشاهده است. همچنین نسبت تصویر ۲۰:۹ و نسبت صفحه نمایش ۸۹ درصدی به بدنه باعث میشود فیلمها تقریبا تمام فضای جلوی دستگاه را پر کنند و تجربه شما را فراگیرتر کنند. لبههای صفحه نمایش همچنان کمی خمیده است که گاهی اوقات باعث لمسهای ناخواسته میشود اما ظاهر آن را بهتر کرده است.
رزولوشن بالای صفحه نمایش میتواند مصرف باتری را بیشتر کند، به همین دلیل شیائومی ۱۲S اولترا میتواند به صورت خودکار رزولوشن صفحه را بین ۱۰۸۰ و ۱۴۴۰ تغییر دهد و مصرف باتری را کاهش دهد. این قابلیت به همراه نرخ بروزرسانی تطبیق پذیر تاثیر زیادی روی عمر باتری دارد ولی مانع استفاده شما از امکانات کامل دستگاه نمیشود.

دوربین
میتوان گفت که شیائومی برای ساخت ۱۲S اولترا تمام تمرکز خود را روی بخش دوربین گذاشته و برای ساخت بهترین دوربین موبایل تلاش کرده است. این شرکت برای ساخت سیستم دوربین و لنزهای آنها با لایکا همکاری کرده و در سرتاسر تجربه دوربین این دستگاه نشانههایی از این همکاری وجود دارد. ماژول دوربین شکل دایرهای دارد و سه دوربین را در خود جای داده است. در بخش بالای این ماژول سنسورهای دوربین به همراه فوکوس لیزری قرار گرفته و دو فلش ال ای دی هم در سمت راست آن قرار دارد.
برخلاف تصور بسیاری از افراد، دوربین اولترا واید در مرکز این ماژول قرار گرفته و دوربین اصلی در سمت چپ آن قرار دارد. دوربین پریسکوپ هم در بخش پایین ماژول قرار گرفته تا فضای کافی برای قرار گیری لنزهای دوربین داشته باشد. شیائومی در حاشیههای این دوربین، نوشتههایی را قرار داده که به مشخصات لنز و سنسور اشاره دارند.
دوربین اصلی این دستگاه از یک سنسور ۵۰ مگاپیکسلی به همراه لرزشگیر اپتیکال استفاده میکند و نکته مهم راجع به این سنسور، اندازه آن است. شیائومی ۱۲S اولترا از یک سنسور ۱ اینچی استفاده میکند که برای صنعت موبایل، امتیاز بسیار بزرگی محسوب میشود و گوشیهای کمی از آن برخوردار هستند. اگر نیاز به زوم بیشتری روی سوژه داشتید، میتوانید از دوربین ۴۸ مگاپیکسلی تله فوتو این دستگاه استفاده کنید. این دوربین میتواند تا ۵ برابر بدون افت کیفیت زوم کند و از لرزشگیر اپتیکال برخوردار است. اگر زوم ۵ برابری کافی نبود، شما میتوانید تا ۱۲۰ برابر به صورت دیجیتال هم زوم کنید.
دوربین اولترا واید در ۱۲S اولترا رزولوشن ۴۸ مگاپیکسلی و زاویه دید ۱۲۸ درجه دارد که نسبت به نسل قبلی کمی کمتر شده است. استفاده از سنسور ۱ اینچی در دوربین مزایا و معایب خود را دارد که در هر شرایط متفاوت خواهند بود. کیفیت تصاویر دوربین اصلی در بیشتر شرایط بسیار خوب است و میتواند به راحتی با پرچمدارهای دیگر بازار رقابت کند. ابتدا باید به بررسی مزایای سنسور بزرگتر بپردازیم که با فوکوس دوربین شروع میشود. سنسور بزرگتر باعث میشود فوکوس دوربین کاملا طبیعی باشد و به صورت طبیعی تمامی اجسام نزدیک را از اجسام دورتر جدا کند. در گوشیهای دیگر ممکن است قسمتی از این کار به وسیله هوش مصنوعی و امکانات تراشه انجام شود که میتواند گاهی اوقات دچار مشکل شود و ظاهر تصاویر را خراب کند.
این موضوع برای عکسبرداری از سوژههایی که در فاصله خیلی نزدیک قرار دارند ممکن است گاهی آزار دهنده باشد. زیرا پس از عکسبرداری از این سوژهها متوجه میشوید که بخشی از جسم مورد نظر خارج از محدوده فوکوس قرار گرفته و تار شده است. سرعت فوکوس خودکار این دوربین بسیار بالاست که به کمک سرعت شاتر بالا میتواند حتی از سوژههای درحال حرکت هم به صورت حرفهای عکسبرداری کند و فوکوس را به صورت بینقص روی آنها اعمال کند.
محدوده دینامیکی این دوربین بسیار بالاست و میتواند تمامی منابع نوری را به صورت یکسان در تصویر شما نمایش دهد. این رنج دینامیکی به شما اجازه میدهد تا در روشنایی روز و تاریکی شب عکسهایی را ثبت کنید که تمامی بخشهای آن به وضوح دیده میشوند و نور یکسانی دارند. استفاده از سنسور بزرگ هم در شب کاربرد زیادی دارد و به دوربین اجازه میدهد تا نور بیشتری را جذب کند. این ویژگی به شیائومی ۱۲S اولترا اجازه میدهد تا تصاویر بسیار خوبی را در شب ثبت کند که از نور و رنگ مناسبی برخوردارند. جزییات تصاویر در شب برخلاف دستگاههای اندرویدی دیگر بالاست و اگر از حالت شب استفاده کنید، بیشتر هم میشود.
بررسی شیائومی ۱۲S اولترا نشان داد که شما میتوانید حتی در نور کمتر هم تصاویری ثبت کنید که رنگها به خوبی در آنها نمایش داده شده و فوکوس به صورت دقیق روی سوژه قرار گرفته است. پیکسلهای هر سه دوربین در حالت عادی با نسبت ۴ به ۱ ترکیب میشوند و در پایان تصاویر ۱۲ مگاپیکسلی را به شما تحویل میدهند. این ترکیب پیکسل به دستگاه اجازه میدهد تا نویز تصاویر را کمتر، و جزییات آنها را بیشتر کند. اما در صورت نیاز، شما میتوانید در حالت ۵۰ مگاپیکسلی با رزولوشن کامل دوربین تصویربرداری کنید.
تصاویر دوربین اصلی در حالت عادی کیفیت بسیار بالایی دارند و میتوانند ریزترین جزییات سوژه را به تصویر بکشند. سرعت فوکوس در این دوربین بسیار بالاست و شما حتی میتوانید از سوژههایی که در حال حرکت هستند هم به راحتی عکس بگیرید. اگر گزینه Motion Tracking را در تنظیمات دوربین فعال کنید، میتوانید با دوبار ضربه زدن روی سوژه فوکوس را روی آن قفل کنید. در بخش Photo به لطف همکاری شیائومی با لایکا، حالا شما باید بین دو حالت Leica Vibrant و Leica authentic یکی را انتخاب کنید. حالت اول کمی رنگ تصاویر را بیشتر میکند و جزییات آنها را بهتر به تصویر میکشد. از طرف دیگر، حالت Authentic کمی تصاویر را تیرهتر میکند و رنگهای آنها را بی روح میکند.
علاوه بر این دو تنظیمات رنگی، فیلترهای دیگری هم از لایکا در این دوربین وجود دارند که میتوانند ظاهر تصاویر شما را تغییر دهند. اگر در نوار دوربین روی حالت پرتره ضربه بزنید، با همان صفحه همیشگی گوشیهای شیائومی روبهرو میشوید. با این تفاوت که حالا یک گزینه به پایین این حالت اضافه شده که به شما ۳ گزینه مخصوص لایکا را برای تصویربرداری میدهد. حالت اول Black & White نام دارد که تجربه تصویربرداری با لنز ۳۵ میلیمتری را برای شما شبیهسازی میکند و تصاویر سیاه و سفید را به شما تحویل میدهند. دو حالت دیگر هم شبیهساز لنزهای ۵۰ و ۹۰ میلیمتری هستند که نحوه فوکوس دستگاه را تغییر میدهند.
ظاهر دوربین دستگاه و منوهای آن هم برای شباهت بیشتر به دوربینهای لایکا از رنگ قرمز استفاده میکنند که ظاهر آنها را کمی جذابتر کرده است. یکی از نکات منفی در مورد دوربین این دستگاه، تفاوت رنگ در دوربینهای مختلف است که میتواند در حین زوم کمی آزار دهنده باشد. اگر تا ۵ برابر زوم کنید، دستگاه به صورت خودکار از لنز تله فوتو استفاده میکند که میتواند افت کیفیت را از بین ببرد. دقت داشته باشید که اگر نور محیط کافی نباشد، این تغییر انجام نمیشود و دستگاه به صورت خودکار با لنز اصلی به صورت دیجیتال زوم میکند.
تصاویر ثبت شده با لنز تله فوتو کیفیت خوبی دارند اما رنگهای آنها کمی بیروحتر از دوربین اصلی است. یکی از نکاتی که باید به آن توجه داشته باشید، نور محیط در حین استفاده از لنز تله فوتو است زیرا تا وقتی که نور به حد کافی نباشد، دستگاه از این لنز استفاده نمیکند و ممکن است کیفیت تصاویر کمی کاهش پیدا کند. لنز اولترا واید هم وضعیت مشابهی دارد. در این لنز رنگها کمی بیروحتر از حالت عادی هستند اما استفاده از آن وابسته به نور نیست. البته این موضوع لزوما خوب نیست زیرا در نور کمتر، نویز تصاویر بیشتر میشود و کیفیت آن کاهش مییابد.
دوربین اولترا واید از فوکوس خودکار برخوردار است و اگر آن را در فاصله ۴ سانتیمتری سوژه قرار دهید، به صورت خودکار وارد حالت ماکرو خواهید شد. در این حالت شما میتوانید با فاصله کمی نسبت به سوژه عکس بگیرید و جزییات آن را به خوبی ثبت کنید. دوربین در بسیاری از موارد دچار خطا میشود و اشتباها وارد این حالت میشود که ممکن است بسیار آزار دهنده باشد. شما برای خروج از این حالت باید فاصله خود را نسبت به سوژه بیشتر کنید و سپس دوباره به آن نزدیک شوید.
فیلمبرداری در این دستگاه با سقف رزولوشن ۸K انجام میشود و شما میتوانید از منوی دوربین، رزولوشن و نرخ فریم مورد نظرتان را انتخاب کنید. یکی از نکات مثبت در مورد سیستم دوربین این دستگاه، توانایی فیلمبرداری ۸K با تمامی لنزها است که میتواند به شما کنترل زیادی بدهد. در حقیقت هر سه دوربین این دستگاه میتوانند با تمامی رزولوشن و نرخ فریمهای یکدیگر فیلمبرداری کنند و دیگر شما محدود به یک دوربین نخواهید بود.
فیلمبرداری با این دستگاه به بهترین نحو انجام میشود و ویدیوهای ثبت شده از کیفیت بسیار بالایی برخوردار هستند. در بررسی شیائومی ۱۲S اولترا متوجه شدیم که بهتر است برای ثبت بهترین ویدیو از رزولوشن ۴K و نرخ ۶۰ فریم در ثانیه استفاده کنید. ویدیوها در این حالت رنگها را به خوبی نمایش میدهند و جزییات بسیار زیادی دارند. یکی از نکات قابل توجه در مورد فیلمبرداری با شیائومی ۱۲S اولترا، لرزشگیر دوربین آن است. این لرزشگیر اندازه بزرگی دارد و لرزش دستها را به راحتی خنثی میکند. قدرت این لرزشگیر به حدی بالاست که حتی میتواند حالت راه رفتن را در تصاویر تقریبا به صورت کامل از بین ببرد.
فیلمبرداری با دو دوربین دیگر هم به خوبی انجام میشود اما مثل حالت عکسبرداری، رنگها کمی ضعیفتر از دوربین اصلی دیده میشوند و کیفیت دوربین اصلی را ندارند. در نوار پایین دوربین همچنین بخشی به نام More وجود دارد که در آن شما میتوانید به قابلیتهای ویژه دوربین دسترسی پیدا کنید. حالت اسلوموشن در این دوربین از توانایی بسیار بالایی برخوردار است و میتواند با رزولوشن ۷۲۰ و نرخ فریم ۳۸۴۰ فریم در ثانیه فیلمبرداری کند. سرعت اجسام در این حالت بسیار کم میشود و استفاده از آن تنها در حین فیلمبرداری از سوژههای بسیار سریع پیشنهاد میشود. اگر قصد دارید از سوژههای دیگر فیلمبرداری کنید، میتوانید از رزولوشن ۱۰۸۰ و نرخ ۴۸۰ فریم در ثانیه استفاده کنید. ویدیوها در این حالت کیفیت بالایی دارند و شما میتوانید قسمت صحنه آهسته را پس از ثبت ویدیو تغییر دهید.

دوربین سلفی
شیائومی ۱۲S اولترا از یک سنسور ۳۲ مگاپیکسلی برای دوربین سلفی خود استفاده میکند که کیفیت بالایی دارد. رنگها در این تصاویر به خوبی نمایش داده میشوند و محدوده دینامیکی آنها بالاست. یکی از نکات در مورد دوربین سلفی این است که برخلاف دوربین اصلی، ترکیب پیکسل در آن صورت نمیگیرد و تمامی تصاویر با رزولوشن ۳۲ مگاپیکسلی ثبت میشوند که باعث بالا رفتن حجم آنها میشود.
در بررسی شیائومی ۱۲S اولترا مشخص شد که در حالت پرتره، سوژه به راحتی از پس زمینه جدا میشود اما بخش عمدهای از این کار توسط سختافزار دستگاه صورت میگیرد. مدل قبلی این دستگاه از یک صفحه نمایش کوچک در کنار ماٰژول دوربین استفاده میکرد که به شما اجازه میداد با دوربین اصلی سلفی بگیرید. امسال دیگر خبری از این صفحه نیست و شما باید فقط از دوربین سلفی استفاده کنید. کیفیت ویدیوهای ثبت شده با این دوربین قابل قبول است اما متاسفانه به دلایلی، خبری از فیلمبرداری با رزولوشن ۴K در آن نیست.
شما برای فیلمبرداری با دوربین سلفی تنها به دو گزینه ۱۰۸۰ و ۷۲۰ با نرخ ۳۰ فریم در ثانیه محدود هستید که برای یک پرچمدار با این قیمت کمی ناامید کننده است. شیائومی امسال دوربین سلفی را به مرکز صفحه نمایش منتقل کرده که از کثیف شدن آن تا حدودی جلوگیری میکند. فعال کردن گزینه HDR در دوربین هم میتواند در رنگهای تصاویر تاثیر جزئی داشته باشد.

سخت افزار
شیائومی ۱۲S اولترا در بخش پردازنده هم میتواند با پرچمداران دیگر بازار رقابت کند. این دستگاه از تراشه اسنپدراگون ۸ پلاس نسل ۱ استفاده میکند که تفاوتهایی با مدل عادی دارد. نسخه پلاس حالا توسط شرکت TSMC تولید میشود و طبق گزارشات، این شرکت مشکلات مصرف بالای آن را از بین برده است. این تراشه از معماری ۴ نانومتری استفاده میکند و بخشهای زیادی از آن نسبت به گذشته ثابت مانده است.
اسنپدراگون ۸ پلاس نسل ۱ برای انجام پردازشهای گرافیکی از پردازنده آدرنو ۷۳۰ استفاده میکند که توانایی بالایی دارد. این تراشه برای استفاده بهتر از انرژی، سه خوشه دارد که قویترین هسته آن فرکانس ۳.۱۹ گیگاهرتزی دارد. به دلیل قدرت بالای این پردازنده، استفاده از دستگاه بسیار حس خوبی دارد و تمامی انیمیشنها در روانترین حالت ممکن اجرا میشوند. با وجود مشاهده لگ در دستگاههای ضعیفتر شیائومی باید گفت که ۱۲S اولترا هیچ مشکلی در نرم افزار خود ندارد و تراشه کوالکام میتواند به راحتی تمام نیازهای آن را برآورده کند.
این پردازنده در بخش دوربین هم کاربرد زیادی دارد و بخش عمدهای از ویژگیهای دوربین توسط آن به وجود آمده است. شیائومی برای بالاتر بردن سرعت دستگاه، در آن از حافظه UFS 3.1 استفاده کرده که سرعت انتقال بالایی دارد. شما برای خرید این دستگاه باید میان دو گزینه رم ۸ و ۱۲ گیگابایتی گزینه مناسب خودتان را انتخاب کنید. در هردو حالت هم میتوانید گزینه Memory Extension را در تنظیمات روشن کنید تا ۳ گیگابایت از حافظه داخلی دستگاه به رم اختصاص داده شود.
ما در بررسی شیائومی ۱۲S اولترا ۱۲ گیگابایتی شاهد هیچگونه مشکلی نبودیم و تمامی برنامهها به راحتی در پسزمینه اجرا شدند. همانند گذشته، تراشه قدرتمند به این دستگاه اجازه داده تا قابلیتهای بهبود دهنده تصاویر را در تنظیمات قرار دهد. شما میتوانید برای بهبود تجربه استفاده از محتوای تصویری گزینههایی را در تنظیمات روشن کنید که میتوانند نرخ فریم ویدیوها را بالاتر ببرند و حتی جزییات تصاویر آنها را بهتر کنند.

تجربه گیمینگ
شیائومی ۱۲S اولترا از یک تراشه پرچمدار استفاده میکند و به دلیل بهبودهای شرکت TSMC روی این تراشه، انتظار عملکرد بالایی از آن وجود دارد. این دستگاه در انجام کارهای عادی و نیمه سنگین به خوبی عمل میکند اما این موضوع در انجام کارهای سنگین هم ادامه دارد. بازی با ۱۲S اولترا حس سرعت را به کاربر القا میکند و هیچ کمبودی در قسمتهای مختلف آن دیده نمیشود.
سنگینترین بازیها در این دستگاه به راحتی اجرا میشوند و هیچ لگی در آنها وجود ندارد. به علت قوی بودن تراشه، تمامی تنظیمات در بازیهایی مثل کال آف دیوتی در دسترس هستند و شما میتوانید تنظیمات گرافیکی را تا بالاترین حد ممکن بالا ببرید. فریم ریت این بازی در حالت اولترا تا ۱۲۰ فریم در ثانیه بالا میرود و بازی در روانترین حالت ممکن اجرا میشود. در مدت تست هرگز شاهد افت فریم نبودیم و بازی دائما با بالاترین فریم ممکن اجرا شد.
این نرخ در بازی آسفالت ۹ به عدد ۶۱ فریم در ثانیه رسید و در این بازی هم شاهد افت فریم نبودیم. گرافیک و جزئیات در این بازی بسیار بالا بود و تجربه بازی برای مدت طولانی بسیار راضی کننده بود. توان ۱۲S اولترا بسیار بالاست و میتواند تقریبا تمام بازیها را در نهایت نرخ فریم اجرا کند. گرمای دستگاه در حین استفاده اصلا آزار دهنده نیست و از حدود ۳۶ درجه بالاتر نمیرود. بخشی از گرمای دستگاه از طریق صفحه نمایش خارج میشود ولی این موضوع اصلا محسوس نیست و موجب ناراحتی شما در حین بازی نمیشود.

بنچمارک
شیائومی ۱۲S اولترا به دلیل استفاده از تراشه پرچمدار، توان بسیار زیادی دارد و این موضوع در بنچمارکهای مختلف به وضوح نمایش داده میشود. این دستگاه در بنچمارک آنتوتو به امتیاز ۱۰۳۵۰۰۰ دستیافت که آن را دقیقا در میان پرچمداران دیگر بازار قرار میدهد. بنچمارک گیکبنچ هم به وضوح نشان میدهد که این تراشه چه در عملکرد تک هستهای و چه در عملکرد چند هستهای امتیازات خوبی را به دست میآورد و میتواند بسیاری از پرچمداران دیگر را شکست دهد.
بررسی شیائومی ۱۲S اولترا نشان داد که سیستم خنککننده در این دستگاه به خوبی ساخته شده و میتواند گرمای تولید شده توسط پردازنده را به راحتی کنترل کند. اما در بنچمارک شرایط کمی سختتر میشود. بازیها هرچقدر هم که سنگین باشند، ممکن است تمام توان پردازنده را به کار نگیرند و فقط بخشی از آن را استفاده کنند. اما بنچمارکها میتوانند تراشه را به راحتی در شرایط بسیار دشواری قرار دهند و تراشه را برای مدتهای طولانی به صورت کامل درگیر کنند.
در اینجا باید بگوییم که ۱۲S اولترا در استرس تستها عملکرد خوبی نداشت و فقط بعد از ۲۰ دقیقه دمای آن به بالای ۴۵ درجه رسید و تست به صورت خودکار متوقف شد. تستهای حافظه داخلی و رم هم به ما نشان داد که سرعت خواندن و نوشتن در حافظه بسیار بالاست و دستگاه میتواند به سرعت به موارد ذخیره شده در رم دسترسی پیدا کند.

اسپیکر
شیائومی برای این دستگاه از دو اسپیکر در بالا و پایین فریم استفاده کرده که به کمک یکدیگر میتوانند جلوه استریو را برای کاربر به وجود بیاورند. همانطور که از بخش بالای فریم مشخص است، شیائومی برای بهبود کیفیت این اسپیکرها از شرکت هارمن کاردن کمک گرفته و تنظیم آنها را به این شرکت سپرده است.
در بررسی شیائومی ۱۲S اولترا متوجه شدیم که کیفیت صدای تولید شده توسط اسپیکر بسیار بالاست و میتوان آن را به راحتی در کنار پرچمداران دیگر بازار قرار داد. نکته قابل توجه حجم صدای این اسپیکرها است. هردو اسپیکر میتوانند حجم صدای زیادی را تولید کنند که حتی در بالاترین حد ولوم هم کیفیت خود را از دست نمیدهد. تقسیم صدای خروجی از دو طرف به خوبی صورت گرفته و در حین استفاده از آن شاهد یک تجربه فراگیر استریو هستیم.

نرمافزار و رابط کاربری
شیائومی ۱۲S اولترا از سیزدهمین نسخه رابط کاربری MIUI استفاده میکند که برپایه اندروید ۱۲ ساخته شده است. این رابط کاربری ویژگیهای بسیار زیادی دارد که ممکن است پیدا کردن تمامی آنها زمان زیادی طول بکشد. صفحه اصلی و آیکونها تفاوت خاصی با دستگاههای دیگر شیائومی ندارند اما برخی از ویژگیهای داخلی آنها کمی متفاوت است. در این نسخه، ظاهر کنترل پنل کمی تغییر کرده و حالا آیکونها در چند صفحه قرار گرفتهاند.
سرعت این رابط به لطف پردازنده قدرتمند بسیار بالاست و همه انیمیشنها در آن به خوبی اجرا میشوند. گزینههای زیادی برای شخصیسازی این رابط وجود دارند که همگی در تنظیمات دستگاه وجود دارند. همچنین به لطف شخصیسازیهای پیشفرض در اندروید ۱۲، شما میتوانید رنگ فونتها و آیکونها را با توجه به تم تصویر زمینه دستگاه تغییر دهید که ویژگی کاربردی محسوب میشود.
در تنظیمات نیز بخشی به نام Additional Features وجود دارد که شما میتوانید در آنجا به انواع ویژگیهای اضافی دستگاه دسترسی پیدا کنید. این ویژگیها عموما به وسیله آپدیت نرمافزار بیشتر میشوند و حتی گاهی اوقات میتوانید به ویژگیهای در دست ساخت هم دسترسی پیدا کنید. در کل میتوان رابط کاربری شیائومی را به عنوان یک رابط قابل شخصیسازی شناخت که ویژگیهای بسیار زیادی نسبت به دستگاههای اندرویدی دیگر دارد.
شما میتوانید ۱۲S اولترا را با روشهای قدیمی مثل پین و الگو باز کنید یا حسگر اثرانگشت را تنظیم کنید. این حسگر از نوع اپتیکال است که در زیر صفحه نمایش قرار گرفته و میتواند با بالا بردن نور صفحه در آن بخش، اثرانگشت شما را شناسایی کند. بررسی شیائومی ۱۲S اولترا نشان داد که سرعت این حسگر قابل قبول است ولی شیائومی برای کوتاه کردن آن کارهایی انجام داده و تا حدودی موفق شده است. شما میتوانید برای باز کردن دستگاه به وسیله اثرانگشت از انیمیشنها و الگوهای لرزش مختلفی استفاده کنید و میتوان گفت که همه آنها کیفیت و جلوه خوبی دارند.

باتری و شارژر
ظرفیت باتری این دستگاه ممکن است در نگاه اول کمی ناامید کننده به نظر برسد زیرا شیائومی برای مدل ۱۲S اولترا از باتری کوچکتری نسبت به مدل ۱۲ پرو استفاده کرده که عجیب به نظر میرسد. ۱۲S اولترا از یک باتری ۴۸۶۰ میلی آمپری استفاده میکند که نسبت به نسل قبلی خودش هم ۱۴۰ میلیآمپر کوچکتر شده است. با این وجود باید به شما بگوییم که شیائومی کمبود حجم فیزیکی باتری را با انجام کارهای دیگری جبران کرده که ۱۲S اولترا را به رقابت برمیگرداند.
این دستگاه حالا از پردازنده کم مصرفتری استفاده میکند و نرخ بروزرسانی صفحه نمایش آن تطبیقپذیر است تا در بسیاری از مواقع نیروی باتری را ذخیره کند. کارهای زیادی انجام شده تا مصرف باتری کمتر شود و تمامی آنها باعث شده تا عمر باتری این دستگاه به حدود ۷ ساعت استفاده ترکیبی برسد. در نظر داشته باشید که این عدد ممکن است برای افراد مختلف متفاوت باشد زیرا در تستهای ما، تمامی قابلیتهای دستگاه فعال بودند و از دوربین استفاده زیادی شد. شما میتوانید با کاهش نور صفحه نمایش، استفاده کمتر از دوربین و قابلیتهای دیگر، یا روشن کردن حالت ذخیره نیرو برای مدت طولانیتری از دستگاه خود استفاده کنید.
اما اگر باز هم نیاز به شارژ داشتید، باید بدانید که شیائومی در این بخش هم توانایی زیادی را در این دستگاه قرار داده است. شیائومی ۱۲S اولترا میتواند با توان ۶۷ وات شارژ شود و طبق اعلام شیائومی، شارژ کامل دستگاه تنها ۴۱ دقیقه طول میکشد. اگر از شارژر شیائومی استفاده کنید، میتوانید این دستگاه را با نرخ ۵۰ وات به صورت بیسیم شارژ کنید که در میان رقبا، آن را در جایگاه بالاتری قرار میدهد. شما میتوانید با شیائومی ۱۲S اولترا دستگاههای دیگر را هم به صورت بیسیم شارژ کنید. محدودیت توان شارژ گلکسی اس ۲۲ اولترا در این حالت به ۴.۵ وات میرسد اما شیائومی این عدد را به ۱۰ وات رسانده که پیشرفت بزرگی محسوب میشود.
جمعبندی
شیائومی ۱۲S اولترا در حال حاضر آخرین نسخه از دستگاههای اولترا شیائومی محسوب میشود که بهترین تکنولوژیهای دوربین را در خود جای داده است. تمرکز اصلی این دستگاه روی بخش دوربین و تجربه کاربری آن بوده و سیستم دوربین آن میتواند عکسهایی را ثبت کند که در مقایسه با پرچمداران دیگر، حرفهای زیادی برای گفتن دارد. سیستم دوربین این دستگاه شباهت زیادی به پرچمداران دیگر بازار دارد و از ۳ نوع دوربین استفاده کرده است. ماژول دوربین و جنس قاب پشتی باعث شده تا ظاهر این دستگاه نسبت به تمامی دستگاههای پرچمدار دیگر، خاصتر به نظر برسد.
بررسی شیائومی ۱۲S اولترا نشان داد که عملکرد این دستگاه در تمامی بخشهای دیگر هم بسیار چشمگیر است و مزایای آن فقط به دوربین ختم نمیشود. شیائومی برای ساخت این دستگاه از مواد باکیفیت استفاده کرده و تمامی قطعات همین حس را به شما القا میکنند. پردازنده این دستگاه جزو برترین پردازندههای کوالکام محسوب میشود و توان زیادی برای انجام انواع کارها دارد. تجربه بازی با این دستگاه تقریبا بدون نقص است و لگی در آن دیده نمیشود.
این دستگاه از باتری بزرگی استفاده میکند که میتواند خیال شما را از بابت تامین انرژی راحت کند و در صورت نیاز به شارژ، میتوانید آن را با توان ۶۷ وات شارژ کنید. در کل میتوان شیائومی ۱۲S اولترا را یک دستگاه تماما پرچمدار دانست که هیچ کم و کاستی در بخشهای مختلف آن دیده نمیشود. اما قیمت بالای این دستگاه ممکن است برخی از کاربران را دچار شک کند زیرا با قیمت یکسان شما میتوانید پرچمداران شرکتهای معروفتر را نیز خریداری کنید.
نظر شما در مورد این دستگاه و ارزش خرید آن چیست؟ نظرات خودتان را از طریق بخش کامنت با ما به اشتراک بگذارید.
بررسی: اگر به محصولات شیائومی علاقهمند هستید، میتوانید بررسی Mibro Watch T1 را نیز مطالعه کنید.