کوالکام با معرفی تراشههای اسنپدراگون X Elite و X Plus، بهدنبال تسخیر بازار لپتاپهای مبتنیبر ARM است؛ اما آمارها نشان میدهد دستگاههای مجهز به این تراشهها فروش ضعیف داشتهاند.
کمپانی کوالکام با معرفی تراشههای اسنپدراگون X Elite و اسنپدراگون X Plus، هدف خود را تسخیر بازار لپتاپهای مبتنیبر معماری ARM و رقابت با مکبوکهای مجهز به اپل سیلیکون قرار داده است. باوجود پیشبینیهای امیدوارکننده در این حوزه، آمارهای اخیر نشان میدهد لپتاپهای مجهز به اسنپدراگون X Elite و X Plus فروش ضعیف داشتهاند. باوجود همکاری چندین کمپانی با کوالکام، تنها ۷۲۰٬۰۰۰ واحد از این لپتاپها از زمان عرضه وارد بازار شدند که تنها ۰٫۰۰۸ درصد از کل بازار را تشکیل میدهد. بااینحال، فروش ضعیف بهمعنای عدم موفقیت سایر رایانههای مجهز به هوش مصنوعی نیست.
اگرچه پیشبینی میشود لپتاپهای «هوش مصنوعی» تا سال ۲۰۲۵ رشد ۵۳۳٫۵ درصدی را تجربه کنند، اما دستگاههای مجهز به اسنپدراگون ایکس الیت و اسنپدراگون ایکس پلاس بهدلیل آمارهای اخیر نمیتوانند در این بحث قرار گیرند. براساس گزارش TechRadar Pro و مصاحبه با Canalys، دستگاههای مجهز به هردو تراشه از زمان عرضه تنها ۷۲۰٬۰۰۰ واحد ارسال داشتهاند که نشاندهنده نفوذ کم کوالکام در بازار است.
خوشبختانه، کریستیانو آمون، مدیرعامل کوالکام، پیشتر اعلام کرده بود کمپانی کوالکام قصد دارد نوتبوکهای ویندوزی با قیمت ۷۰۰ دلار عرضه کند که میتواند برای دانشجویانی که به عملکرد بالا و عمر باتری طولانی نیاز دارند، جذاب باشد. علاوهبراین، انتظار میرود سال آینده تراشه جدیدی از سری اسنپدراگون X معرفی شود که در محصولات ۶۰۰ دلاری بهکار خواهد رفت و نشاندهنده تمرکز کوالکام بر بخش ورودی بازار است.
با توجه به سرمایهگذاریهای گسترده کوالکام برای کسب سهم بیشتری از بازار، مسیر پیش رو چالشبرانگیز خواهد بود؛ زیرا اینتل و AMD همچنان نسخههای خود از رایانههای مجهز به هوش مصنوعی را تولید میکنند. همچنین، انویدیا با همکاری مدیاتک قصد دارد در نیمه دوم سال ۲۰۲۵ محصول مشابهی را عرضه کند. این تراشه قرار است توسط کمپانیهایی مانند لنوو، دل و ایسوس که هماکنون از تراشههای اسنپدراگون ایکس الیت و اسنپدراگون ایکس پلاس در دستگاههای خود استفاده میکنند، بهکار گرفته شود که منجر به افزایش رقابت خواهد شد.
در موج اول محصولات مجهز به اسنپدراگون X Elite و اسنپدراگون X Plus، قیمتگذاری نقطه قوت آنها نبود؛ بهویژه با توجه به اینکه مکبوک ایر M3 اپل با ۱۶ گیگابایت رم و ۵۱۲ گیگابایت حافظه داخلی با قیمت ۱۰۴۹ دلار و مکبوک پرو M4 با ۱۶ گیگابایت رم، ۵۱۲ گیگابایت حافظه داخلی و صفحهنمایش مینی LED با قیمت ۱۳۹۹ دلار عرضه میشوند. با توسعه بازار، انتظار میرود راهحلهای مقرونبهصرفهتری ارائه شود، اما باید منتظر ماند و دید این محصولات در فصول آینده چه تأثیری خواهند داشت.