به‌تازگی وزارت دادگستری آمریکا پیشنهاد فروش مرورگر کروم به گوگل را داده تا رقابت در فضای موتورهای جستجو را سالم سازد.

قانون‌مداران مسائل رگولاتوری را در سرتاسر دنیا با جدیتی بیشتر از قبل دنبال کرده و می‌خواهند مطمئن شوند که تمامی شرکت‌ها، به طور کامل از قوانین پیروی می‎‌کنند. هدف این تلاش‌ها این است که رقابت سالم تشویق و البته حفظ شود تا سایر کمپانی‌ها نیز بتوانند سودآوری داشته باشند. گوگل در صنعت موتورهای جستجو جایگاهی محکم داشته و در حال حاضر، تبدیل به شناخته‌شده‌ترین اسم در این مقوله شده است.

متاسفانه این مسئله به عنوان یک مشکل از سوی رگولاتوری‌ها تلقی شده در همین راستا، وزارت دادگستری آمریکا به گوگل پیشنهاد فروش مرورگر معروفش یعنی کروم را داده است تا از این طریق، تسلط کاملش بر این بازار شکسته شود. وزارت دادگستری آمریکا به تازگی بسیار فعال شده و به صورت جدی و خستگی‌ناپذیر، به دنبال شرکت‌هایی است که سعی در تسلط بر بازارهای مختلف و از بین بردن رقابت سالم دارند.

شرکت گوگل مدتی است تحت ذره‌بین وزارت دادگستری قرار گرفته زیرا جایگاه محکمی در صنعت موتورهای جستجو دارد و حال، تنش بین وزارت دادگستری و این غول آمریکایی، بسیار بیشتر از قبل شده است. به گزارش نشریه معتبر بلومبرگ، وزارت دادگستری به شرکت گوگل پیشنهاد فروش مرورگر کروم را داده است و این مسئله را بسیار جدی گرفته و به زودی، آن را نزد قاضی به نام آمیت مهتا نیز مطرح خواهد کرد.

فروش مرورگر کروم

اگر به خاطر داشته باشید، این قاضی به دادگاه تلاش گوگل برای از بین بردن رقابت و تسلط کامل بر بازار موتورهای جستجو، رای گناهکار داده بود. سران وزارت دادگستری معتقدند که تسلط گوگل بر این صنعت بسیار بیشتر از چیزی شده که اجازه دارد و به همین دلیل، سعی دارند به هر اقدامی روی بیاورند تا جلوی این غول جستجوگر را بگیرند و به اهداف خود برسند.

یکی دیگر از پیشنهادهای داده شده توسط افراد بالارده برای کاهش سلطه گوگل، محدود کردن دسترسی هوش مصنوعی جمینای به محتواهای اینترنتی است. برخی از دارندگان وبسایت‌ها گزارش داده‌اند که سرویس خلاصه‌سازی این هوش مصنوعی، باعث می‌شود بازدید از وبسایت‌هایشان کاهش یابد و در طولانی مدت، درآمدی که از پلتفرم‌هایشان کسب می‌کنند نیز تحت تاثیر قرار بگیرد و کاهش پیدا کند.

بدین ترتیب، وزارت دادگستری پیشنهاد فروش مرورگر معروف کروم را مطرح کرده و حتی قصد دارد گوگل را به فروش سیستم عامل معروفش، یعنی اندروید وادار کند! این پیشنهاد بسیار تهاجمی به نظر می‌رسد اما خوشبختانه در حال حاضر، تمرکزی بر روی این مسئله نیست و هدف، جداسازی کروم از گوگل و ارائه محدودیت‌هایی بر سلطه گوگل بر صعنت موتورهای جستجوگر است.

احتمال جدایی مرورگر کروم از گوگل، سوالات مهمی مطرح می‌کند که شاید مهم‌ترینشان این باشد که چه کسی این مرورگر را خریداری خواهد کرد. بهترین گزینه، به نظر شرکت OpenAI است که می‌تواند از چنین خریدی بسیار سود ببرد و جایگاه خود را در این صنعت، از هر زمانی محکم‌تر کند. جداسازی این مرورگر از شرکت گوگل، به طور قطع کل صنعت را تحت تاثیر قرار خواهد داد و درست است که افرادی موافق چنین چیزی هستند اما بسیاری دیگر نیز در طرف مقابل، می‌ترسند چنین کاری باعث شود رقبای غیرآمریکایی به میان آمده و بازار را به دست بگیرند. شرکت گوگل در مقابل این پیشنهاد مقاومت کرده و سعی دارد دلایلی ارائه کند که چرا چنین حرکتی می‌تواند به شدت به ضرر کاربران و توسعه‌دهندگان مختلف باشد.

AMA