رویداد WWDC در روز ۱۵ خرداد برگزار می‌شود که انتظار می‌رود در این رویداد شاهد رونمایی رسمی سیستم عامل عینک واقعیت ترکیبی اپل و دیگر مشخصات آن باشیم.

اپل به طور رسمی وجود هدست خود را تایید نکرده، اما منابع داخلی اپل تایید کرده‌اند که سیستم عامل آن xrOS نام خواهد داشت و اپل از شرکت‌های غیرفعال برای ثبت تجاری این نام در کشورهای مختلف استفاده کرده است.

xrOS به معنای "واقعیت ترکیبی" است که به عملکردهای واقعیت افزوده و مجازی در هدست‌ها اشاره می‌کند. حروف بزرگ نیز مطابق با قراردادهای نامگذاری اپل برای همه سیستم عامل های دیگر خود است.

طبق گزارش مارک گورمن از بلومبرگ، این سیستم عامل عینک واقعیت ترکیبی اپل آن را به وسیله‌ای برای بازی، تماشا و استریم ویدئو، کنفرانس ویدئویی، سلامت و تناسب اندام و ارتباط با دیگران تبدیل می‌کند. بنابراین xrOS بر ارائه بهترین محیط ممکن برای ارائه این مدل محتوا متمرکز خواهد بود.

رابط کاربری xrOS

اعتقاد بر این است که xrOS دارای یک رابط کاربری شبیه به iOS است که برای کاربران آیفون و آیپد آشنا خواهد بود، اما با کارایی کاملا متفاوت عرضه خواهد شد. احتمالا این سیستم حاوی یک صفحه اصلی اختصاصی با برنامه‌ها و ویجت‌های قابل تنظیم باشد که می‌توان آن‌ها را شخصی سازی کرده و روی دو نمایشگر میکرو OLED 4K با وضوح بالا ۳۰۰۰ پیکسل در هر اینچ مشاهده کرد تا تجربه‌ای غنی، واقعی و همه‌جانبه به وجود بیاید.

هدست ARVR اپل

هر دو دست و چشم کاربر توسط بیش از چند دوربین اپتیکال ردیابی می‌شوند و انتظار می‌رود که کاربر بتواند برای انتخاب یک آیتم روی صفحه به آن نگاه کند و از یک حرکت دست برای تایید آن استفاده کند.

نرم‌افزار xrOS حتی می‌تواند عناصر رابط برنامه AR را بر روی اشیاء واقعی در دنیای واقعی برای یک اثر پوششی با واقعیت ترکیبی پخش کند. همچنین گفته می‌شود که اپل در حال کار بر روی یک ویژگی تایپ در هوا است که انتظار می‌رود در زمان راه‌اندازی کمی ابتدایی باشد و با گذشت زمان شاهد پیشرفت‌های قابل‌توجهی برای آن باشیم.

برنامه‌ها

در ‌xrOS به صورت پیش‌فرض نسخه‌هایی از برنامه‌های اصلی اپل مانند سافاری، عکس‌ها، پیام‌ها، Apple TV+، Apple Music، نقشه‌ها، پادکست‌ها، یادآوری‌ها، تقویم و همچنین یک برنامه سفارشی سازی شده FaceTime ویژه هدست‌ها طراحی شده است. برنامه Maps همچنین دارای ویژگی‌هایی خواهد بود و می‌تواند برخی از ویژگی‌های «Look Around» و ویژگی‌های شاخص اپل را در خود جای دهد و به کاربران این امکان را می‌دهد تا شهرهای سراسر جهان را کاوش کنند.

کاربران می‌توانند همزمان روی چندین برنامه کار کنند، در حالی که یک اپ استور xrOS میزبان برنامه‌های ساخته‌شده برای هدست و همچنین محتوای موجود App Store خواهد بود. همچنین گفته می‌شود که اپل در حال تطبیق اپلیکیشن های iPad برای رابط سه بعدی هدست است.

علاوه بر این، اپل تصمیم دارد چندین سرویس و برنامه موجود را به تجربه‌های مشاهده همه جانبه تبدیل کند. به عنوان مثال، کاربران می‌توانند ویدئوها را در محیط‌های واقعیت مجازی به‌گونه‌ای تماشا کنند که گویی به یک صفحه غول‌پیکر نگاه می‌کنند، یا در مدیتیشن‌های هدایت‌شده همراه با تصاویر و صداهای فراگیر شرکت کنند.

برخی از برنامه‌ها و سرویس‌هایی که تجربه‌های کاملاً متفاوتی را در xrOS ارائه می‌دهند شامل +Apple Fitness و +Apple TV با تمرکز بر مشاهده محتوای ورزشی و همچنین نسخه سه‌بعدی ابزار مشارکتی Apple Freeform است. در مورد FaceTime، با تمام دوربین‌هایی که انتظار می‌رود این هدست داشته باشد، گفته می‌شود چت‌های تک نفری دارای آواتارهای واقعی هستند که حرکات واقعی چهره و حرکات بدن کاربر را تقلید می‌کنند.

سیستم عامل هدست ARVR اپل

همچنین گفته می‌شود اپل یک اپلیکیشن Books برای مطالعه در واقعیت مجازی، یک اپلیکیشن Health با تمرکز بر سلامت روانی و یک اپلیکیشن دوربین که می‌تواند با استفاده از دوربین‌های هدست عکس بگیرد، ایجاد کرده است.

بازی و اپلیکیشن

برای ترغیب مردم به خرید عینک واقعیت ترکیبی، اپل باید کاربران را متقاعد کند که تجربیات نرم افزاری ارزش آن را دارند. این مسئله نه تنها به اپلیکیشن‌های خود اپل بلکه به برنامه‌های سوم شخص از دیگر توسعه‌دهندگان نیاز دارد.

با توجه به تمرکز بر بازی، گفته می‌شود که اپل با تعدادی از توسعه‌دهندگان بازی همکاری می‌کند تا به آنها کمک کند محتوای موجود خود را برای واقعیت ترکیبی به‌روزرسانی کنند، اما طبق گزارش‌ها، اپل مجموعه‌ای قوی از ابزارها را در دسترس دارد که به همه اجازه می‌دهد محتوای خلاقانه خود را ایجاد کنند. بر اساس یک گزارش، کاربران می‌توانند با استفاده از کمک سیری به عنوان دستیار، برنامه‌های واقعیت افزوده را برای این هدست ایجاد و منتشر کنند، حتی اگر توانایی کدنویسی را نداشته باشند.

این گزارش ابزار اپل را به Minecraft و Roblox تشبیه کرده که به هر کسی اجازه می‌دهد به راحتی ابزارها و جهان‌های سه بعدی بسازد. گفته می‌شود که اپل از فناوری‌هایی استفاده می‌کند که استارت‌آپ Fabric Software مستقر در مونترال در سال ۲۰۱۷ به دست آورده بود و مشتریان می‌توانند اپلیکیشن‌های واقعیت افزوده‌ای را که ایجاد می‌کنند در فروشگاه App در کنار توسعه‌دهندگان توزیع کنند.

شایان ذکر است که این گزارش به منابعی اشاره می‌کند که آخرین بار در سال ۲۰۲۱ نمایش‌هایی از این ابزار را مشاهده کرده‌اند، بنابراین گزارش بر اساس اطلاعات قدیمی‌تر است و ممکن است برنامه‌های اپل در مدت زمانی که می‌گذرد حداقل کمی تغییر کرده باشد. اینکه آیا این گزارش اخیر هنوز دقیق است یا نه چیزی است که به زودی در رویداد WWDC متوجه می‌شویم.

xrOS چه زمانی می‌آید؟

ابزارهای نرم‌افزاری اپل برای این هدست احتمالاً در نمایشگاه WWDC ۲۰۲۳ معرفی می‌شوند و به توسعه‌دهندگان زمان می‌دهند تا برنامه‌ها و تجربیات واقعیت مجازی و واقعیت پردازشی را قبل از راه‌اندازی برای این هدست ایجاد کنند.از این نظر، تا زمانی که این هدست رسماً در دسترس عموم قرار نگیرد، نسخه کامل xrOS را نخواهیم دید و انتظار نمی‌رود تا اوایل زمستان این اتفاق بیفتد.

طراحی جانبی هدست ARVR اپل

نظر شما در مورد سیستم عامل عینک واقعیت ترکیبی اپل چیست؟ حتما نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

اخبار مرتبط: