مدتی پیش شاهد انتشار گزارشها درباره خودروی برقی اپل به نام (Apple Car) بودیم. حالا طبق جدیدترین اطلاعات، این خودرو به تراشه C1 مبتنی بر A12 Bionic مجهز میشود و همچنین از فناوریهای مبتنی بر هوش مصنوعی بهره میبرد. طبق گزارش های جدید، تراشه اپل مخصوص دنیای خودرو با نام C1 توسط شرکت سامسونگ یا TSMC تولید میشود.
با توجه به محدودیتها در تامین تراشههای موردنیاز شرکتها، چیپست C1 از طراحی مشابه با پردازنده A12 Bionic بهره میبرد، تراشهای که هم اکنون به وسیله TSMC با لیتوگرافی ۷ نانومتری تولید میشود. خودروی برقی اپل، رقیب شرکت هایی مانند تسلا خواهد بود. تراشه خودران تسلا از ۶ میلیارد ترانزیستور بهره مند است و مصرف انرژی برابر ۳۶ وات دارد که از عملکرد نامناسبتر آن را نسبت به A12 Bionic نشان میدهد. تراشه اپل دارای ۶.۹ میلیارد ترانزیستور است و تنها ۳.۵ وات انرژی مصرف میکند. اپل برای طراحی پردازندههای خود از شرکت ARM مجوز دریافت میکند و با توجه به این موضوع برای طراحی تراشه C1 باید چندین مجوز دیگر بگیرد.
شرکت کوپرتینویی ظاهرا از هسته واحد پردازش عصبی «Occula» شرکت Seeing Machines استفاده میکند تا درون کابین از فناوریهای مبتنی بر هوش مصنوعی مانند ردیابی چشم بهره ببرد. Occula عملکرد الگوریتمهای هوش مصنوعی و بینایی رایانهای، عوامل انسانی با دادههای رانندگی و مسیریابی بهینه مبتنی بر اینفرارد را بهبود میدهد. با توجه به این موارد، Occula ظاهرا اولین انتخاب کوپرتینوییها برای طراحی سیستمهای نظارتی مبتنی بر هوش مصنوعی در کابین باشد. تاریخ رونمایی خودروی برقی اپل، مشخص نیست؛ احتمالا تا سال ۲۰۲۷ باید منتظر ظهور آن بمانیم.